Banner1
Banner2
Banner3
Banner4
Banner5
Banne6
Banner7
Banner8
Banner9

Anunt prelungire sesiune masura 41.125, submasura a2

 Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Belcești-Focuri


Nr. inreg/Data: 580S/10.04.2014
 
ANUNT PRELUNGIRE SESIUNE MASURA 41.125, submasura a2
 
„Îmbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”
Submasura a2 „Infrastructura agricola de acces”
 
Corespondenta PNDR : 
Masura 125 - „Îmbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”
 
Submasura a2
 
Data publicării: 11.04.2014
 
Asociatia "GAL Microregiunea Belcesti-Focuri" anunţa prelungirea sesiunii de cereri de proiecte pentru Măsura 41.125, submasura a2 în perioada 27.12.2013 – 30.04.2014. 
Apelul se adresează actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte ce vor fi implementate în aria de acoperire a GAL.
Nr de referinta al sesiunii: M 41.125a2 - 01/decembrie 2013.
Nr. apelului : 2
Măsura lansată prin apelul de selectie : Măsura 41.125 – „Îmbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, Submasura a2 „Infrastructura agricola de acces”
Data lansarii apelului : 27 decembrie  2013, orele 9.00
Data limita de depunere a proiectelor: 30 aprilie 2014, orele 12.00.
Locul şi intervalul orar în care se pot depune proiectele : Sediul GAL din Sat Belcesti, Comuna Belcesti, Judetul Iasi, in fiecare zi lucratoare, intre orele 9.00 si 17.00. In ultima zi a sesiunii, depunerea se face pana la orele 12.00.
Fondul disponibil alocat în aceasta sesiune : 105.000 Euro.
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect : 105.000 Euro, stabilita in Sedinta Comitetului Director al GAL, conform Procesului verbal al sedintei nr. 452/24.12.2013.
Valoarea maximă eligibilă : 400.000 Euro; În cea de-a X-a propunere de modificare a PNDR s-a stabilit ca valoarea totală eligibilă să fie de 400.000 euro și în aceste condiții, valoarea totală a proiectului (eligibilă+neeligibilă) poate depăși  400.000 euro. Contractarea proiectelor a căror valoare totală eligibilă este de maximum 400.000 euro va putea fi făcută după aprobarea de către Comisia Europeană a propunerii de modificare a PNDR.
Modalitatea de anunțare a rezultatului procesului de selecție :
GAL va transmite solicitanților notificări asupra rezultatului evaluării și selecției; transmiterea se realizează cu confirmare de primire sau va fi predate personal - cu semnătură de primire din partea reprezentantului legal al potențialului beneficiar. Notificările transmise solicitanților vor conține motivele pentru care proiectele nu au fost eligibile și/sau selectate – se vor menționa criteriile de eligibilitate care nu au fost îndeplinite sau punctajul obținut pentru fiecare criteriu de selecție - precum și perioada de depunere și soluționare a contestațiilor.
Documentele justificative pe care trebuie să le depună solicitantul odată cu depunerea proiectului :
Lista documentelor justificative necesare, in conformitate cu cerintele fisei masurii din PNDR si cu Ghidul solicitantului in vigoare la momentul lansarii apelului de selectie, se găsește pe site-ul www.apdrp.ro si pe site-ul www.galbelcestifocuri.ro
 
DENUMIRE DOCUMENT
 
1. Studiu de fezabilitate /documentaţia de avizare pentru lucrări de intervenţii, întocmite conform legislaţiei în vigoare (HG nr. 28/2008 privind privind aprobarea conţinutului cadru al documentaţiei tehnico economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii), însoţit/ă de avizul tehnic emis de Inspectoratul de Stat în Constructii - Bucureşti.
2. Certificat de urbanism/ Autorizaţie de construire, valabil/ă la data depunerii cererii de finanţare, eliberat/ă în condiţiile legii (Legea nr. 50/1991 cu modificările şi completările ulterioare).
3.Inventarul primăriei/ilor întocmit conform legislaţiei în vigoare privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia/acestora (copie MOf)
şi
numai în situaţia în care în Inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public, atestat prin hotărâre a Guvernului şi publicat în Monitorul Oficial al României, drumurile de exploatare agricolă care fac obiectul proiectului nu sunt incluse în domeniul public sau sunt incluse într-o poziţie globală sau nu sunt clasificate, 
solicitantul va depune şi
3.1 Hotărârea consiliului local privind aprobarea modificărilor la inventar, in sensul includerii în domeniul public sau detalierii pozitiei globale existente sau clasificării unor drumuri neclasificate, cu respectarea prevederilor Art. 115 alin (7) din Legea nr. 215/2001, a administraţiei publice locale, adică să fi fost supusă controlului de legalitate al Prefectului, în condiţiile legii.
4.1Document  care sa ateste ca solicitantul a depus documentatia la ANPM (Decizia etapei de evaluare initiala) 
sau
4.2. Acord de mediu, însoţit de studiu de impact (dacă este cazul).
5.Hotărârea Consiliului Local/Consiliilor Locale pentru instrumentarea proiectului, cu referire la următoarele puncte (obligatorii):
necesitatea şi oportunitatea investiţiei;
lucrările sunt prevăzute  în bugetul/ele local/e pentru perioada de realizare a investiţiei;
angajamentul de a suporta cheltuielile de întreţinere şi/sau reparare a investiţiei pe toată durata de funcţionare a acesteia şi, după caz, cofinanţarea investiţiei;
suprafeţele/obiectivele deservite de investiţie;
specificaţie privind asigurarea accesului public la investiţia realizată prin proiect cu/fără taxe
6. Certificatul de înregistrare fiscala
7.1Încheiere privind înscrierea în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, rămasă definitivă/Certificat de înregistrare în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor
şi
7.2 Actul de înfiinţare şi statutul ADI
8. Document de la trezorerie cu datele de identificare ale trezoreriei şi ale contului aferent proiect FEADR (denumirea, adresa trezoreriei, codul IBAN al contului în care se derulează operaţiunile cu APDRP).
9.Pentru solicitanţii la care procentul de finanţare publică este mai mic de 100%:
Documente care dovedesc capacitatea şi sursele de cofinanţare ale proiectului.  
10. Certificat de atestare fiscală  şi graficul de reeşalonare (dacă este cazul) a datoriilor către bugetul consolidat al statului.
11. Raport asupra utilizării programelor de finanţare nerambursabilă întocmit de solicitant (va cuprinde obiective, tip de investiţie, lista cheltuielilor eligibile, costuri şi stadiul proiectului, perioada derulării proiectului), pentru solicitanţii care au mai beneficiat de finanţare nerambursabilă începând cu anul 2002 pentru aceleaşi tipuri de investiţii.
12.  Alte documente justificative (se vor specifica de către beneficiar, după caz)
Proiect Tehnic - Solicitanții ce depun proiecte care prevăd lucrări de construcții și/sau montaj, ce vor fi finanțate prin Măsura 41, sunt obligați să atașeze la Cererea de Finanțare și Proiectul Tehnic  alături de Studiul de fezabilitate. Proiectul Tehnic și Studiul de fezabilitate trebuie să fie întocmit în conformitate cu legislația națională în domeniu.
 
Cerinţele de conformitate şi eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul. 
Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi de eligibilitate menţionate în GHIDUL SOLICITANTULUI aferent măsuri 125a2 din cadrul PNDR, disponibil în format electronic pe site-ul APDRP http://www.apdrp.ro/ şi fișa măsurii impreună cu criteriile de selecţie ale GAL Microregiunea Belcesti-Focuri disponibile în format electronic pe site-ul www.galbelcestifocuri.ro sau în format fizic la sediul din com. Belcesti.
Procedura de selecţie aplicată de Comitetul de Selecţie a GAL:
Proiectele depuse vor fi evaluate fiecare proiect in parte. Dupa evaluarea dosarelor, se va elabora un raport scris care cuprinde o listă cu punctajul pentru fiecare dosar, sortate de la punctajul cel mai mare la punctajul cel mai mic. 
Raportul de Selecţie Intermediar va fi publicat pe pagina proprie de web: www.galbelcestifocuri.ro şi va fi afişat la sediul GAL Microregiunea Belceşti-Focuri, sat Focuri, com. Focuri, jud. Iaşi, la sediul CJ Iaşi şi CJ Suceava şi sediile unităţilor administrativ-teritoriale ale localităţilor membre (Comune: Bălţaţi, Belceşti, Coarnele Caprei, Erbiceni, Fântânele, Focuri, Scobinţi, Sireţel – Jud. Iaşi  şi Oraşul: Dolhasca – jud. Suceava).
GAL va transmite solicitanţilor notificări asupra rezultatului evaluării şi selecţiei, transmiterea se va reliza cu confirmare de primire sau va fi predată personal – cu semnătură de primire din parte potenţialului beneficiar.
Selectia se va face la sfârșitul sesiunii de primire a proiectelor. 
GAL Microregiunea Belcesti-Focuri îi va notifica în scris în termen de 3 zile şi prin intermediul paginii web pe toţi solicitanţii privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanţare depuse de către aceştia la sediul GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri”. 
După încheierea primei etape de verificare și selecție a proiectelor, GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri” va publica pe pagina proprie de web Raportul de Selecție Intermediar și va înștiința solicitanții asupra rezultatelor procesului de evaluare și selecție. Beneficiarii ai căror proiecte nu au fost selectate, pot depune contestații la sediul GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri”.
Contestațiile privind evaluarea proiectelor se vor depune la sediul GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri” în termen de 5 zile de la data primirii notificării. După verificarea contestațiilor depuse se va emite Raportul Comisiei de contestații, care se va publica pe pagina web www.galbelcestifocuri.ro.
Contestațiile primite vor fi analizate de GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri” în baza unei proceduri interne proprii (Regulament de functionare Comisie de selectie si Comitet de Contestatii GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri”)
După încheierea procesului de soluționare a contestațiilor (dacă este cazul), în termen de 5 zile Comitetul de Selecție GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri” va întocmi un Raport de selecție final în care vor fi înscrise proiectele retrase, neeligibile, eligibilie neselectate și eligibile selectate.
 
Nr. CRITERIUL Doc care se verifica
 S1 Proiecte pentru căi de acces cu rol multiplu: maxim 15 puncte
a) acces la  alti agenti economici – 10 puncte
b) acces la alte cai de comunicatie (drumuri comunale, judetene, nationale si europene) – 15 puncte
Punctajul aferent a) si b) nu se cumulează
 
 Studiu de fezabilitate
Hotarare de Consiliu Local
 
 S2  Proiecte ce deservesc o suprafaţă agricolă cât mai mare: maxim 25 puncte
≥ 500,01 ha                25 puncte
500 ha -  450,01 ha    23 puncte
450 ha – 400,01 ha    21 puncte
400 ha – 350,01 ha    19 puncte
350 – 300,01 ha         17 puncte
300-250,01 ha           15 puncte
250-200,01 ha           13 puncte         
200-150, 01 ha          11 puncte
150-100,01ha             9 puncte
        < 100 ha             7 puncte
 
 Studiu de fezabilitate
Hotarare de Consiliu Local
 
 S3  Cai de acces proiectate in urma unui plan de comasare si reparcelare: 0 puncte
Nu se aplică
 
 
 S4  Proiecte de rute alternative pentru preluarea traficului agricol de pe drumurile europene, naţionale şi judeţene
Maxim 10 puncte
X* (punctaj obţinut) =((L segment drum european)/(l drumuri din proiect))*10
X* (punctaj obţinut) =((L segment drum naţional)/(l drumuri din proiect))*8
X* (punctaj obţinut) =((L segment drum judeţean)/(l drumuri din proiect))*6
Lsegment drum european = lungimea segmentului de drum European de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativă
Lsegment drum naţional = lungimea segmentului de drum naţional de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativă
Lsegment drum judetean = lungimea segmentului de drum judeţean de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativă
l drumuri din proiect = lungimea totală a drumurilor propuse prin proiect
Nota * Scorul obtinut aplicand formula de mai sus, se va calcula cu doua zecimale
 
 Studiu de fezabilitate
   TOTAL – (max. 50)  
 
 
 

Criterii de departajare pentru componenta 125 a2 (infrastructura de acces):

1.În ordinea descrescatoare a numarului de kilometri de drum asfaltat (cu trei zecimale);

2.La acelasi punctaj si acelasi numar de kilometri de drum asfaltat, în ordinea descrescatoare a numarului de agenti economici deserviti (cu profil agricol si/sau non agricol).

IMPORTANT! Daca pentru departajarea dupa cele doua criterii de mai sus nu sunt prezentate informatiile necesare, se va considera ca au valoare 0.

 

Data şi modul de anunţare a rezultatelor:

GAL va înștiința solicitanții asupra rezultatelor procesului de evaluare și selecție. GAL va publica pe pagina proprie de web Raportul de Selecție Intermediar și îl va afișa sediul GAL Microregiunea Belceşti-Focuri, sat Focuri, com. Focuri, jud. Iaşi, la sediul CJ Iaşi şi CJ Suceava şi sediile unităţilor administrativ-teritoriale ale localităţilor membre (Comune: Bălţaţi, Belceşti, Coarnele Caprei, Erbiceni, Fântânele, Focuri, Scobinţi, Sireţel – Jud. Iaşi  şi Oraşul: Dolhasca – jud. Suceava).

GAL va transmite solicitanților notificări asupra rezultatului evaluării și selecției; transmiterea se realizează cu confirmare de primire sau va fi predate personal - cu semnătură de primire din partea reprezentantului legal al potențialului beneficiar. 

Contestațiile primite vor fi analizate de GAL în baza unei proceduri interne proprii.

 

Datele de contact ale GAL unde solicitanţii pot obţine informaţii detaliate, inclusiv programul de lucru:

 

GAL “Microregiunea Belcesti-Focuri”:

Adresa: Sat Belcesti, Comuna Belcesti, judetul Iasi

Tel: 0786.011.011

Fax: 0232.733.018

E-mail: office@galbelcestifocuri.ro

Web:

Program de lucru : in fiecare zi lucratoare, de la orele la 9.00-17.00

 

Aceste informații sunt prezentate de către GAL în apelul de selecție – varianta integrală,  publicată pe pagina de internet a GAL-ului www.galbelcestifocuri.ro,  și varianta electronică (suport CD/DVD) și pe suport tipărit la sediul GAL-ului.